søndag 29. januar 2012

Anmeldelse - Nøgne Ø Sunturnbrew (2010)

Pris: 86 NOK
Flaske: 0,5 liter
ABV: 11 %

Dette øllet har stått i kjøleskapet siden november, og i går ble den (endelig) åpnet! Forventningene var store da dette er det andre røykøllet jeg har smakt. Det første var Haandbryggeriets "Norwegian Wood" som falt veldig i smak. Sunturnbrew derimot viste seg å være et ganske annet øl. Det brygges hvert år i Grimstad hos Nøgne Ø på datoen 21. desember, for å markere at døgnet er det mørkeste og at vi går mot lysere tider (derav navnet sunturnbrew som du sikkert har forstått).


  

Beskrivelse:
Dette var et kraftig øl! Det første som slo meg var et tydelig søtt maltpreg, deretter tok røyksmaken tak i smaksløkene. Skummet var fint men la seg veldig fort. Både fargen på brygget (mørk ravfarget rød) og duften imponerte meg også. Humlebalansen og -aroma var veldig bra, og hadde fin synergi med røykpreget. Smaken hadde også hint av vanilje og lakris. Ettersmaken bar veldig tydelig preg av god bitterhumle og røyk. Dette er også et øl som hadde noe jeg vil kalle en etter-ettersmak, noe jeg ikke har opplevd før! Noen minutter etter siste slurken kjente jeg en god smak av cigar og Islay-whisky! Den høye alkoholprosenten kjennes i ettersmaken uten å være dominerende, kun varmende. Det eneste jeg finner å trekke på dette øllet er at den var litt drøyt søt og litt dårlig skum til å være et så mørkt og kraftig øl.Score: 9.0 / 10

Konklusjon: Et øl for skikkelige mannfolk! Med denne kan man la whiskyen bli stående på hylla for kvelden.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar