søndag 19. februar 2012

Anmeldelse - BrewDog 77 Lager


Pris: 30 NOK
Boks: 0,33 liter
ABV: 4,7 %


BrewDog skryter her av å ha laget en lys lager uten alle kjemikaliene, ekstraktene og pasteurisering som alle de store industribryggeriene bruker. Dette er et øl med kun vann, gjær, hel humle og lagergjær som er benyttet. I tillegg er det ett av svært få craft beers som er tilgjengelig på boks.
Beskrivelse:
Fargen er noe dypere gyllen enn de fleste typer pils man får kjøpt i butikken, og den er også noe uklar, uten at det trekker ned førsteinntrykket på dette øllet. Skummet er praktisk talt fraværende, men velger å ikke trekke mye ned på dette da øllet åpenbart er ment å drikkes rett fra boksen. Duften er lett og fin, og mindre sur enn lukten fra andre lyse lagere. Her har BrewDog virkelig fått til å lage en herlig lettdrikkelig lager. Stilriktig er den lett å drikke, uten at den blir verken smakløs eller kjedelig. Smaken preges av maltsødme, pasjonsfrukt og urter. Nå skal det nevnes at jeg ikke er spesielt fan av lys lager, men dette var virkelig et friskt pust sammenlignet med typisk norsk industripils. De skotske vennene våre som har laget dette øllet kunne kanskje med fordel brukt noe mer aromahumle. 

Se videoen under for BrewDogs egen beskrivelse av hvordan god lager skal lages.

77 Lager from BrewDog on Vimeo.


Konklusjon: Til tross for prisen er dette et øl jeg ser frem til å prøve til sommeren i godt selskap rundt grillen. Er du glad i vanlig lys lager er denne virkelig å anbefale!


Score: 7.3 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar