torsdag 23. februar 2012

Anmeldelse - Mikkeller Beer Geek Brunch (Weasel)

Pris: 90 NOK
Flaske: 0,5 liter
ABV: 10,9 %

Beskrivelse:
Mikkeller ble startet opp av to hjemmebryggere, som på få år gikk fra å brygge hjemme på kjøkkenet til internasjonal anerkjennelse. Siden august 2007 har danske Mikkel Borg Bjergsø drevet Mikkeller alene. Det som gjør Mikkeller så spesielt er at han er en såkalt ”nomadebrygger”, eller ”gypsy brewer” på engelsk. Han reiser rundt fra bryggeri til bryggeri og får dem til å brygge øl for han. I Norge er det Nøgne Ø som brygger alle Mikkellers øl, og hva er ikke da mer passende enn å skjenke brygget i et fint Nøgne Ø-glass?

Noe av det som gjør dette øllet spesielt er at det benytter verdens mest eksklusive kaffesort i bryggeprosessen, vietnamesisk caphe cut chon. Det som gjør denne kaffen så spesiell er at den er laget på kaffebønner spist av et røyskattlignende kattedyr, og deretter drete ut. Enzymene i magen til dyret gjør at kaffen laget på disse bønnene blir spesielt gode. Rar tanke? Ja! Godt? Ja!

Så fort dette øllet havnet i glasset merket jeg at dette blir en bra opplevelse. Jeg simpelthen elsker kullsvarte imperial oatmeal stouts. Og skummet på denne var litt lavt, men skikkelig mørkt og fyldig. Fargen og konsistensen minner om motorolje. Duften – eller aromaen – er som forventet preget av mye mørkt malt og kaffe. Smaken er ekstremt kraftig, selv til sjangeren å være. Førsteinntrykket er at her var det mye kropp! Får en kremete følelse i munn, hvor smak av kaffe, bitterhet og brent malt preger smaksbildet. Dette er hittil det mest fyldige øllet jeg noen gang har smakt, så en flaske av dette er et helt måltid i seg selv. En lett smak av vanilje, bitter sjokolade, kaffe, lakris og litt røyk preger ettersmaken. Det er lite aromahumle å spore, men Mikkel har virkelig vært raus med bitterhumla. Bittert må derimot dette øllet være for å balansere alle de søtlige smakene. På grunn av alle smakene blir det høye alkoholnivået helt umerkbart.

Konklusjon: Dette er garantert et øl jeg garantert kommer til å kjøpe mer av. Men da det er så kraftig som det er, anbefaler jeg folk å ha noen å dele denne smaksopplevelsen med. Smaksbombe!


Score: 9.5 / 10


3 kommentarer:

  1. Bra omtale! Jeg må nok prøve denne, og det sporenstreks!

    SvarSlett
  2. Brygger ikke Mikkeller hos Lervig også?

    SvarSlett
  3. Jo denne anmeldelsen er fra da denne ble brygget hos Nøgne Ø. Nå brygges den hos Lervig.

    SvarSlett