søndag 12. februar 2012

Anmeldelse - Nøgne Ø Two Captains Double IPA

Pris: 73 NOK
Flaske: 0,5 liter
ABV: 8,5 %

En anmeldelse av dette øllet passer seg veldig godt nå som NM i hjemmebrygging (24. mars) nærmer seg med stormskritt! Grunnen til dette er at nettopp Two Captains er vinnerøllet fra NM i 2010. Jan Halvor Fjeld heter vinneren og han fikk æren av å brygge dette øllet hos Nøgne Ø (noe Nøgne Ø tilbyr vinneren hvert år). Opprinnelig het øllet "Humlehelvete/Hop hell", men da han skulle selge det i USA måtte han skifte navn på brygget...

Oppskriften finner du forøvrig HER.
Øllet har også vunnet bronse i The Australian International Beer Awards (AIBA) 2011.
Beskrivelse:
Fint hvitt skum som holder seg godt og ser bra ut. Øllet er gyldent ravfarget og litt tåkete, og ser ut som en skikkelig IPA! Duften preges av god humlearoma, men bitterheten er muligens tydligst. Dette er en IPA jeg kan drikke mange av! Her har man en fin balanse mellom bitter og aromahumle. Selv med så mye som 90-100 IBU synes jeg denne øllen virker veldig frisk uten at bitterheten tar knekken på smaksløkene. Det som trekker nevneverdig ned med dette øllet er at det med fordel kunne fått enda litt mer aromahumle, samt at alkohol er noe pregende på smaken. Det at det er så lett å drikke selv for en som ikke tidligere har vært det største humlehode, er et stort pluss. Ettersmaken er god og preges av bitterheten, sitrus, bartre og parfyme.

Konklusjon: Alt i alt et veldig godt øl, det den første kraftige doble IPAen jeg kan anbefale til de som vil prøve seg på denne type øl.


Score: 8.0 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar