søndag 11. mars 2012

Anmeldelse: Samuel Adams Black Lager

Pris: 16 SEK
Flaske: 0,355 liter
ABV: 4,9 %

Beskrivelse:
Ettersom jeg er blitt kjent med flere og flere øltyper, og da særlig det siste året, har jeg blitt mer og mer glad i mørke øl. Lyse lagerøl har måttet vike for kraftige mørke overgjæra typer. Men hva med de mørke lagerene? Samuel Adams dark lager er et amerikansk versjon av et tysk schwarzbier.

Skummet er noe tynt og lyst og minner mye en skum fra vanlige lyse lagere, men under ligger det et øl med en mørk og fin farge. Duften er svak, men får meg til å tenke at det jeg skal drikke kan være noe i retning av en porter. Smaken bekrefter også mange av mine antagelser, sette er et lettdrikkelig mørkt øl. De brente smakene kommer noe frem, men i bakgrunn ligger det en lett og myk smak som kan minne om de vanlige lyse lagerøllene man får i butikken. Smaksbildet domineres av maltsødme, litt kaffe, kakao og toast. Ettersmaken er preget av en tørr bitterhet som en veldig god da øllet ikke virker å være like karbonert som de lyse lagervarientene. Det jeg savner ved dette øllet er noe mer smak og aroma av humle, samt en smak som varer lenger i munn.

Konklusjon: Forfriskende! Et mørkt alternativ til de lyse ølsortene på en varm sommerdag. Det er riktignok kun å få tak i på systembolaget, så gjør det en del av kvota ved neste harrytur.Score: 6.0 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar