fredag 30. mars 2012

Test: Påskeweizen

På tide å få ut noen små innlegg om test av mine egne øl også. Starter med mitt nå ferdige påskeøl.

Skummet er lavt og kollapser fort, som forventet. Ingen typer malt eller teknikker for å øke skumdannelsen ble benyttet, og skal heller ikke benyttes særlig til slike hveteøl. Øllet er tåkete også helt etter stilen. Duften domineres mye av nellik og litt sitrus. Smaken er noe kraftig i starten, og jeg mistenker at det er noe dimetylsulfid (DMS) som har skylda. Dette kan man få i øllet dersom man bruker store menger pils/lager-malt og ikke koker lenge eller kraft nok. Denne smaken varer kun i et par sekunder, og deretter kjenner jeg en deilig forfriskende maltsmak med en behagelig svak bitterhet. Humlepreget er nesten ikke til stede ellers, også helt etter planen.


Jeg satser på at smaken av DMS blir mindre med litt lagring, ellers så kommer jeg til å bruke pale-malt ved neste hveteøl for å unngå dette.

Farge: 7
Skum: 4
Duft: 6
Smak: 4
Ettersmak: 6
Totalt: 27/50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar