onsdag 11. april 2012

Anmeldelse - Nøgne Ø Holy Smoke

Pris: 65 NOK
Flaske: 0,5 liter
ABV: 6 %

Dette øllet vant NM i 2011, og vinner Erlann Eldorsen fikk æren av å brygge vinnerøllet hos Nøgne Ø, på samme måte som Two Captains Double IPA i 2010. Øllet er av typen tysk rauchbier (røykøl) i ekte Bambergtradisjon. Denne type øl er gjæret med lagergjær/undergjær på samme måte som pils, og jeg er dermed ekstra spent på hva det har å si for smaken.Beskrivelse:
Dette øllet ser særdeles godt ut da det skjenkes i glasset. Et fint lag med fint gyldent skum og med en dyp rød - nesten svart - farge på brygget. Skummet holder seg lenge. Duften preges naturlignok av røyk, men ingenting annet enn røyk. Smaken er mild of fin, og igjen er det røksmaken som dominerer. Andre smaker som skinner gjennom er lær, mørk sjokolade, bartre og et noe jordaktig preg. Ettersmaken er ganske interessant da den i stor grad minner meg om en mild og god sigar. Humlebalansen er fin med 32 IBU (International Bittering Units), noe som vil være en del mer enn bitterheten hos de fleste norske lagerøl.

Konklusjon: Dersom dette er et typeriktig tysk røykøl slik det påståes å være, vil det være min favoritt når det kommer til undergjæret øl! Her var det mye deilig smak! På flasken står det at øllet passer godt til både oster og nøtter, noe som definitivt bør prøves!


Score: 8.3 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar