tirsdag 24. april 2012

Anmeldelse - Nøgne Ø Saison


Pris: 60 NOK
Flaske: 0,5 liter
ABV: 6,5 %

Tradisjonelt saison-øl ble drukket av arbeidere på gårder i den fransksnakkende delen av Belgia under innhøstingssesongen. Det er et lyst øl og er i utgangspunktet et svakt øl på ca 3,5 %. Moderne saison derimot er oftest så sterkt som 5 til 8 %. Det blir ofte tilsatt krydder som pepper, koriander eller ingefær for å oppnå en særegen smak. Saison-gjær i seg selv setter også det karakteristiske preget på øllet.


Beskrivelse:
Det første jeg legger merke til når jeg sjenker dette øllet i glasset er det kraftige tykke kritthvite skummet. Det holder lenge i glasset og ser virkelig tiltalende ut. Aroma minner mye om en lys pils, bare noe kraftigere. Fargen er gul og tåkete, akkurat slik en saison skal være. Smakene i øllet minner også noe om en lys pils, noe som gir mening da typen vanligvis brygges med mest pilsmalt og noe hvetemalt. Smaken domineres av god humlearoma, men samtidig fin maltfylde, belgisk gjær og sitrus. Ettersmaken er noe krydret og med innslag av eple.

Konklusjon: Et godt lyst og veldig forfriskende øl. Det er mye kullsyre som kan gjøre dette øllet til en sikker tørsteslukker om sommeren ved siden av lyst grillet kjøtt og sjømat.


Score: 7.8 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar