lørdag 3. november 2012

Anmeldelse: Hornbeer Julehumle

Lenge siden jeg har anmeldt et øl nå, så jeg synes det var på tide! På torsdag slapp Vinomopolet juleøllet, og det skal jeg feire ved å anmelde et juleøl som kan sees på å være litt annerledes. Dessverre er dette et øl som ikke er å få tak i på polet dette er et øl som nå snart skal være tilgjengelig på vinmonopolet, og som sikkert også kan dukke opp på diverse uteplasser. Målet mitt er også anmelde flere juleøl frem mot julaften.

Pris: Husker ikke! Tipper 60-70 NOK
Flaske: 0,5 liter
ABV: 6,0 %


Beskrivelse:
Førsteinntrykket av øllet er det deilige tykke og faste skummet. Jeg ser også at øllet virker ganske uklart. Klart øl er noe mange bryggere og bryggerier streber etter å oppnå, men for min del spiller det liten rolle. Ideelt sett synes jeg kanskje øl burde være noe klarere enn dette. Fargen er dyp kobber. Aromaen avslører at dette er en IPA med mye amerikansk humle og relativt lav bitterhet, da den bærer stort preg av sitrus og mango. Øllet har en lett kropp. Smaksbildet domineres av toffee, karamell, brød, sitrus og furu. Den virker å varme mye til å kun være på 6 %. Ettersmaken er av bitterhet og maltsødme, deilig og balansert!

Konklusjon:
Dette er en god (India) Pale Ale, men definitivt ingen juleøl! Den kan riktignok være passende til mye julemat. Det som virker å skille dette øllet fra annet øl av samme kategori er at maltsmak og -sødme minner litt mer om en dobbel IPA. Jeg vil anbefale dette øllet til fårikål, men kan også passe til pinnekjøttet.


Score: 8.0 / 10

2 kommentarer:

  1. Bra å se at du liker denne alternative juleølen :-)
    Den finnes dog på Vinmonopolet, og vi har 2 nye paller som kommer til Norge på fredag. Blodfersk IPA! :-)

    SvarSlett
  2. Da vil jeg anbefale alle som er glade i godt humlet øl å få tak i denne, gjerne til ribba eller pinnekjøttet!

    SvarSlett