søndag 16. desember 2012

Anmeldelse: Nøgne Ø God Jul (2012)

Nøgne Ø lager mye bra øl, men det de har vært kjent for i flere år nå er å produsere kanskje norges beste juleøl. Nemlig God Jul. 2011-versjonen var favoritten min i fjor, og ryktet sier at 2012-årgangen skal inneholde mer røyksmak. Dette med røyksmak i øl er utrolig godt, og jeg regner med at dette er et øl som vil falle i smak.

Pris: 77 NOK
Flaske: 0,5 liter
ABV: 8,5 %

Beskrivelse:
Aroma kan beskrives som røyk, metall og mørk malt. Fargen er nesten helt sort, som en porter eller stout. Skummet er tykt og fint men faller relativt fort. Førsteinntrykket på smak minner meg mistenkelig mye om Sunturnbrew fra Nøgne Ø som jeg har anmeldt tidligere. Her var det mange gode og komplekse smaker av kaffe, julekrydder, ristet bygg, røyk og sjokolade. Dette er akkurat så mye røyk jeg setter pris på i et slikt øl, og det er godt balansert av bitterhet fra humlen og det mørke maltet. Ettersmaken er av røyk.

Konklusjon: Dette er det perfekte juleøllet for meg, og vil definitivt passe godt til alt av desserter julen har å by på. Anbefales!Score: 9.0 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar