onsdag 5. desember 2012

Smaking: Juleale

Planen min for året var krystallklar, jeg skulle delta i Norbryggs juleølkonkurranse. Dette ville isåfall bli min første ølkonkurranse. Dessverre var jeg alt for sent ute da øllet måtte sendes inn i oktober. Jeg fikk uansett brygget dette juleøllet som jeg døpte Juleale, slik at det er klar for drikking på julaften. Det skal riktignok lagres kaldt frem til den dagen, men tenkte å ta en test av det nå. Så får jeg heller satse på å stille med øl i NM 2013.

Utseende:
Øllet er dypt rødt slik jeg synes et juleøl bør være. Skummet er én finger tykt og fint, men faller relativt fort.

Aroma:
Aroma preges av karamell, frukt og et hint av røyk.

Smak:
Smaksbildet er komplekst, men domineres mest av en fin maltsødme, karamell og brød. Smaken er tørr og søt på samme tid, og er godt balansert av en ren bitterhet fra den velkjente tjekkiske humlen Saaz. Noe fruktig som følge av den engelske gjæren. Røyksmaken ligger mer i bakgrunn sammen med alkoholen. God, men ikke spesielt utpreget ettersmak.

Munnfølelse:
Muligens noe overkarbonert, sett i forhold til den lave restsødmen, noe som kan gjøre at det virker litt tynt. Heldigvis er det nok gode smaker til at det ikke har så mye å si for helhetsinntrykket.

Drikkbarhet og notater:
Dette er et øl som bør smake godt til både ribbe og pinnekjøtt, og jeg håper det faller i smak hos familien på den store julekvelden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar