lørdag 5. januar 2013

Smaking: King IPA

Høsten 2012 hjalp jeg min gode venn Marius å lage hans første allgrain-brygg. Det vil si det første brygget han laget med malt, humle, vann og gjær. Det var en Amerikansk IPA døpt King IPA. Litt mer om denne IPAen kan leses på Marius sin ølside. Bryggingen foregikk nesten smertefritt. Da vi overførte kjelen til plata etter meskingen fulgte en gryteklut med som ble usett før den begynte å brenne! Etter en liten stopp i kokingen for å drive med litt brannslukking og tukling med brannvarsleren, så gikk bryggingen videre uten problemer. Lesson learned!


Utseende:
Skummet er tykt og fint, og holder seg greit. Fargen er dyp gylden - nesten ravfarget. Øllet er noe uklart, uten at det gir noe negativ inntrykk.

Aroma:
Her er det mye aroma av sitrus! Selv om øllet er lagret i romtemperatur i flere måneder så holder de gode humlearomaene seg godt enda. Typisk frisk aromaduft fra Citra- og Ararillo-humla.

Smak:
Smaken er god men noe tynn. Den preges av bitterhet, noe alkohol og sitrushumla. Det er veldig forfriskende! Det beste ved smaken kan sies å være ettersmaken, som kan beskrives som perfekt! En god balansert maltsmak og noe smak av karamell. IPAen kunne med fordel hatt smakshumle 10-15 minutter før kokeslutt.


Munnfølelse:
Dette øllet kunne med fordel ha litt mer "kropp". Det vil si at mesketemperaturen burde vært noe høyere.

Drikkbarhet og notater:
En veldig god og forfriskende IPA. Hadde den vært noe mer fyldig og noe mer humlesmak ville dette vært den perfekte IPA!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar