søndag 3. februar 2013

Batch #25: Newfarm Røykøl

Noe av det beste jeg kan spise er røyka mat. Dette øllet er noe som bør gå godt sammen med nettopp slik mat. Inspirasjonen er hentet fra Haandbryggeriets Norwegian Wood, og det innebærer at jeg skal bruke litt einerbær som smakstilsetning i øllet. Det er også første gang jeg prøver eikerøyk hvetemalt. Hvordan dette vil prege øllet er ukjent, da det er lite informasjon om dette maltet på internett. Røykmaltet jeg bruker er fra Weyermann, og jeg er spent på hvordan denne røyksmaken blir i forhold til Bestmalz sitt røykmalt som jeg brukte i min Smoke on the Porter.

Newfarm Røykøl

ABV: 6,1 %
Volum: 18,5 liter
OG: 1.059
IBU: 29

Malt
2,70 kg Smoked malt (Weyermann)
1,00 kg Lys Munich malt
1,00 kg Oak Smoked Wheat malt (Weyermann)
0,20 kg Cara Ruby 50 EBC (Castle Malting)
0,10 kg Cara foam 4 EBC (Weyermann)

Humle
35 g Hallertauer (7,4 % AA) - 60 min

Annet
3,0 gram knuste tørkede einerbær (5 min)

Mesk
68°C i 60 minutter

Vannjustering
2,5 gram Calsiumklorid
1,2 gram Natron 
1,1 gram Gypsum (Kalsiumsulfat) 
1,0 gram NaCl

Gjær
Danstar Nottingham (1 pakke)

Bryggedato: 3. februar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar