tirsdag 26. februar 2013

Nye brygg på planen!

Fremover skal jeg tilbringe mye av tiden min med feltarbeid, ettersom jeg har blitt ansatt ved CBD, NTNU (skiftet navn fra CCB, derav de uoppdaterte nettsidene). Det betyr ikke nødvendigvis at jeg får brygget mindre. Jeg blir mest sannsynlig hjemme en liten periode hver andre eller tredje uke i felt, og da skal jeg få tid til å sette et brygg.

Enn så lenge så har jeg brygget mye forskjellige øltyper, og jeg liker å gjøre det slik. Da har jeg alltid et bredt utvalg av øl jeg kan tilby meg selv eller de som kommer på besøk. Jeg har den siste tiden fokusert på lyse øltyper, gjerne med mye humle. Dette kommer jeg mest sannsynlig til å fortsette med, ettersom våren og sommeren er på vei. Men jeg skal også få tid til å brygge mer maltfokuserte lyse øl, samt kanskje en mørk en som kan lagres frem mot julen.

Her tenkte jeg å dele en liten liste med øltyper jeg har i planene å brygge frem mot - og over - sommeren (i ingen bestemt rekkefølge enn så lenge). Denne listen er naturligvis åpen for forandring.

 • American Amber Ale
  • Brygget med Cascade og Mosiac humle, mye krystallmalt og litt amber malt.
 • American Wheat
  • Hveteøl med amerikansk humle og gjær.
 • Juleøl
  • Ny versjon av fjordårets infiserte juleøl.
 • Southern Hemisphere IPA
  • IPA med kun humle fra Australia og New Zealand.
 • Imperial Stout / Barley Wine
  • Maltrik IS på 10-11% eller en BW på ca samme styrke, eikelagret.
 • Vin
  • Et forsøk på fruktvin av en eller annen type.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar