torsdag 21. februar 2013

Smaking: Harvest Double IPA

Etter en vanskelig ventetid er det nå endelig klart for å smake på min blodferske Double IPA :-)

Utseende:
Fargen er kobberaktig og noe uklar, skummet er tykt og holder seg bra.

Aroma:
Herre! Her er det mye deilige aromaer! Det dominerende i duften er sitrus, furunål og grapefrukt, akkurat slik en amerikansk IPA skal! Lite negativt å si her. Jeg tror Simcoe og Centennial er humlene som bidrar mest, mens Amarillo ligger litt i bakgrunn.

Smak:
Det smaker IPA, god IPA! Alle de tre humletypene er godt blandet og med god suksess. Det er en god og balansert maltsødme som ligger i bakgrunn. Alkoholstyrken på 9,2 % er godt gjemt bak både malt og humle. Det eneste jeg kan trekke ned på er at det godt kunne vært brukt enda mer smakshumle. Rent smaksmessig virker dette mer som en litt over snittet vanlig IPA. Ikke at det er noe negativt, men det forventes litt ekstra av en dobbel IPA.

Munnfølelse:
Medium til lett kropp, akkurat passe fyldig. Et sted mellom vanlig IPA og imperial IPA. Perfekt karbonering. Kunne vært mer bitter.

Drikkbarhet og notater:
Det værste med å brygge med liten kjele (26 liter) er at man får laget begrensede mengder med sterkt øl. Jeg fikk kun ca 14 liter av dette øllet etter at gjæra hadde spist seg mett og at tørrhumla hadde bunnfelt. Det fine er at alt vil bli drukket opp mens det enda er ferskt. Særlig om Dahl, Flatås og Nyland kommer på besøk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar