søndag 3. mars 2013

Anmeldelse: Harviestoun Ola Dubh (16 YO)

Dette blir et første øllet fra Harviestoun i Skottland som jeg prøver og det har vært lagret i ca ett år nå. Øllet ble satt på flaske i juli 2011, og jeg ser på det som klart til å drikke. Dette er en old ale som er blitt lagret på whiskyfat tidligere benyttet til produksjon av Highland Park 16 YO.

Pris: 108,80 kr
Flaske: 0,33 liter
ABV: 8,0 %

Beskrivelse:
Da jeg heller øllet i glasset er det en heller dårlig skumdannelse, og det har falt nesten før jeg rekker å ta bilde. Fargen er kullsvart som en porter eller stout. Aromaen slår meg i nesa allerede mens jeg sitter og vurderer fargen. Det lukter nydelig søtt og karamellaktig med deilige hint av whisky, røyk og soyasaus. Øllet er tykt og smaken er kompleks. Det er gode smaker av karamell, røyk, sjokolade og søt malt. Andre smaker som eik og mørk malt ligger litt i bakgrunn. Smakene svarer til forventningene til en old ale, men dessverre synes jeg smaken det litt etter de gode og kraftige aromaene. Ettersmaken preges av whisky, maltsødme og røyk.

Konklusjon:
Jeg har smakt mange fatlagrede øl som har smakt bedre enn dette til tilsvarende pris. For all del så er det et godt øl, men forventningene var veldig høye. Jeg vil anbefale dette øllet til kraftige kjøttretter og grillet kjøtt. Eventuelt som dessertøl for seg selv eller sammen med søt sjokolade.


Score: 8.0 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar