torsdag 18. april 2013

Ølbar København: Mikkeller Viktoriagade

Hotellet for turen til København kunne ikke vært bedre plassert. Vi bodde nederst i Vesterbrogade, og det betyr at rundt 300 meter unna lå Mikkeller Bar. Også kjent som en av verdens beste ølbarer. Her står tappekranene på rekke og rad, og man kan velge i 20 forkjellige typer. Noen av kranene fører faste øl, men de aller fleste byttes jevnlig. Og til en rimelig penge!

På hjemmesiden til baren kan man til enhver tid se hvem som er på jobb, og hvilke øl som finnes bak kranene. Og om ikke det var nok så kan Mikkeller skilte med kanskje verdens feteste ølmeny! På menyen finnes det spesialøl fra hele verden, og da mener jeg spesialøl med stor S. Store barley wines, imperial stouts og IPAer som gjerne er lagret på all verdens type fat. Noen av disse øllene er dog stive i prisen, men de er så å si alltid verdt det.

Stemningen er veldig god, og særlig på kvelden. Her er det lite rølp å finne. Uansett hvor man ser seg rundt i det lille lokalet så ser man ølnytere som er over gjennomsnittet interessert i øl. Musikken er rolig slik at man kan snakke uten problemer hele kvelden.

Jeg anbefaler å bestille et brett med porterpølse, ost, sylta agurk og sennep. Dette er en av grunnene til at min kjæreste også ville tilbake til Mikkeller hver kveld under oppholdet i storbyen. Perfekt snacks til perfekt øl!

Stemning: 10/10
Utvalg: 10/10
Pris: 10/10

Webside: http://mikkeller.dk/the-bar/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar