lørdag 25. mai 2013

Anmeldelse: Ægir Lynchburg Natt

Da jeg var i København i påsken fant jeg butikken Den Norske Landhandel (Facebook) i samme gate som den orginale Mikkeller Bar på Vesterbro. Her hadde de mye snadder for norske ølkjennere. De hadde veldig mye spesialøl fra Nøgne Ø, Ægir og Haandbryggeriet som man ellers ikke får tak i på Vinmonopolet. Jeg har valgt å anmelde det mest spennende øllet jeg fant i denne butikken, nemlig Ægir Lunchburg natt. Dette øllet er Ægir sin imperial porter som er lagret på Jack Daniels-fat.

De to prisene dette øllet har fått snakker for seg selv!
#7 på listen av Imperial/Baltic Porter på Ratebeer Best 2013
Bronse i Australian International Beer Awards 2013 (AIBA) (Ølportalens artikkel om saken)

Pris: Ca 100 DKK (kjøpt i København)
Flaske: 0,5 liter
ABV: 10 %

Beskrivelse:
Øllet har en god presentasjon med sin klare og svært dype brune farge. Skummet derimot faller fortere enn forventet. Aromaen er kompleks og kan beskrives som sjokolade, litt brent malt, vanilje, bourbon og masse sødme. Smaken er like kompleks og herlig som aromaen! Her finner vi igjen alle elementene man ønsker i en imperial porter. Øllet er riktignok noe i overkant søtt, men det passer utmerket til fatpreget og smakene det tilfører. Karboneringen sitter som et skudd og fyldigheten er høy. Ettersmaken er av herlig malt, karamell, kaffe og alkohol.


Konklusjon:
Dette øllet er rett og slett det perfekte dessert-øllet. Jeg skal definitivt kjøpe flere flasker om jeg får muligheten til det. Kombiner dette øllet med vaniljeis og brownies, mokkabønner eller bare drikk det for seg selv.Score: 9.8 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar