fredag 10. mai 2013

Anmeldelse: Mack Smrprty

Sommeren er godt på vei her i nordnorge i skrivende stund. Selv om jeg sitter på Træna mutters alene kan jeg vel bruke tiden til å drikke øl. Og for å feire at bladene er på vei på trærne og de første vårblomstene har sprunget ut har jeg valgt et sommerøl. Valget falt på Mack Smrprty (Summerparty beer). Det til tross for fortis-faktoren navnet og beskrivelsen av øllet utstråler. Dette skal visstnok være totalt ulikt andre øl i at det er veldig lett og mer forfriskende enn andre øl. Det skal serveres på 4 grader (for å få det til å smake mindre?), og drikkes mens man hører på høy musikk... (check!)

Pris: Husker ikke, men sikkert samme som all annen lys lager
Boks: 0,5 liter
ABV: 4,7 %

Beskrivelse:
Øllet har et skum som både øker og faller like raskt. Fargen er lysere enn det lyseste øllet jeg har sett før - muligens. Aromaen er som all annen lys lager, om noe litt søtere og fruktigere.


Smaken er derimot et kapittel for seg selv. I stor grad fordi den er omtrent totalt fraværende. Du får en vanlig industriell lager-smak i munn i samme sekund du tar en slurk, men etter 2 sekunder er den borte. I tillegg er øllet nesten flatt. Hva er greia med å produsere et tydelig underkarbonert øl, Mack? Dere skilter med et forfriskende øl, men her serverer dere noe flatt, smaksløst drit jeg aldri kunne finne på å kjøpe igjen.


Konklusjon:
Om man ønsker seg noe forfriskende og lettdrikkelig om sommeren så foreslår jeg en pale ale, IPA, hveteøl eller en surøl/fruktøl. Men som jeg forstår av navnet på øllet og det som står på boksen så er nok dette øllet myntet på 15-ringer som enda ikke har lært seg å like øl. Det eneste bra med denne anmeldelsen var den gode musikken som stod på i bakgrunn.


Score: 1.4 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar