fredag 14. juni 2013

Anmeldelse: Bockor VanderGhinste Oud Bruin

Surøl er virkelig på vei inn i det norske ølmarkedet, og det finnes flere typer der ute. Jeg har valgt å anmelde en variant som kalles oud bruin. Dette er en mørk surøltype fra belgia. Surøl er typisk gjæret med gjerne flere typer gjær (vanlig ølgjær, villgjær, sterkvingjær) og bakterier (f.eks. melkesyrebakterier)

Pris: 34,90 NOK
Flaske: 0,25 liter
ABV: 5,5 %


Beskrivelse:
Som de aller fleste surøl er skummet heller tynt og faller fort. Jeg vet ikke om det er gjær- og bakteriekulturene som kjennetegner slikt øl er årsaken, men slik er det nå bare med disse øltypene. Fargen er klar og brun.

Aroma er både søt og sur på samme tid, og ganske fruktig. Sure kirsebær og lær er også noe som treffer nesen. I smak så er dette øllet veldig vinøst, med en veldig fruktig undertone. Surheten er godt balansert av det søtlige. Tresmaken kan også kjennes etter lagring på noe som mest sannsynlig er gamle eikefat.


Konklusjon:
En lettdrikkelig surøl som kan passe veldig godt til f.eks. ost. Forfriskende med en medium karbonering. Den er en god standard oud bruin, men jeg mener at denne kunne hatt noe mer fylde. Jeg antar den har godt av litt lagring.
Score: 8.0 / 10

1 kommentar:

  1. Årsaken til dårlig skumfasthet i surøl, tror jeg skyldes at brett og bakterier bryter ned de lange sukkerkjedene. For å få skum som holder seg trengs disse. Det er min teori, i hvert fall.

    SvarSlett