torsdag 4. juli 2013

Anmeldelse: De Molen Mooi & Machtig Cognac Barrel Aged

Dette øllet har jeg gledet meg lenge til å smake! Har i det siste fått veldig sansen for ølstilen "barleywine", og da spesielt den engelske varianten. Dette øllet er helt spesielt da det kun er tappet på 624 flasker, hvorav min flaske er nummer 35.

Øllet er på hele 17,4 % og er lagret på cognacfat.
Brygget 9. oktober 2009
Tappet  20. september 2010

Pris: X DKK
Flaske: 0,18 liter (18 cl)
ABV: 17,4 %
Beskrivelse:
Førsteinntrykket er at dette må være kraftige saker. Skummet er totalt fraværende og det virker relativt tyktflytende. Fargen er brun og øllet har mye godsaker i seg (uklart).

Aroma preges i veldig stor grad av portvin, mørke frukter og vanilje. Alkoholen er også fremtredende, men det skal den i en god barleywine.

For en smak! Det er som en eksplosjon i munnen. Smaker jeg umiddelbart vil assosiere dette øllet med er rosiner, frukt, vanilje, eik og karamell. I bakgrunn ligger cognacen og alkoholen. Til å være på over 17 % er alkoholen faktisk veldig god skjult i smakene. Mooi & Machtig Cognac B.A. er et særdeles fyldig øl og det varmer godt. Lav karbonering.


Konklusjon:
Dette er den beste engelske barleywine jeg har smakt. Dessverre vil jeg nok neppe få muligheten til å smake det igjen, da det er limited edition (kun brygget én gang). Hvis du skulle være så heldig i å få tak i en flaske så ville jeg lagret den i noen år.Score: 9.8 / 10


2 kommentarer:

  1. Jeg anbefaler å ta en tur til København. Utvalget øl av denne typen er mye bedre i spesialbutikkene der nede. Og om du er ølentusiast eller ikke så er det en fantastisk by å besøke uansett! Jeg tror akkurat denne ble kjøpt på barleywine.dk

    SvarSlett