lørdag 20. juli 2013

Anmeldelse: Nørrebro Bryghus Tripel de Lente Sauternes Barrel

Tripel de Lente Sauternes Barrel er av typen belgisk trippel. Det som gjør akkurat dette øllet spesielt, er at det er lagret på franske Sauternes-eikefat i 8 måneder sammen med villgjær (brettanomyces) og melkesyrebakterier (lactobaccillus).

Pris: X DKK (kjøpt i København påsken 2013)
Flaske: 0,4 liter
ABV: 9,0 %

Beskrivelse:
Det er lite å si på utseendet annet enn at skummet ikke var det helt store. Strågult og akkurat passe uklart. Det som riktignok slo meg var aromaen da rundt meg da jeg skjenket glasset. Det lukter fruktig, søtt og vinøst! Omtrent som en god barleywine. Syrlige bær og noe vanilje er også fremtredene.

Noen av aromaene kjennes godt igjen i smaken. Her er det bær, appelsin, eik og mye karamell! På grunn av melkesyrebakteriene og villgjæra er øllet tørt og noe syrlig. Varmen fra de 9 prosentene med alkohol kjennes i ettersmaken, akkurat slik det skal gjøre i en belgisk trippel. Dette er et øl du får om du krysser en barleywine med et belgisk øl, og er en god konkurrent til Nøgne Øs Aurora Borealis.


Konklusjon:
Godt sommerøl å nippe til i mindre menger, da det er veldig forfriskende. Om du er så heldig å finne dette øllet i Norge eller utlandet, kan jeg anbefale det i solnedgangen en varm sommerkveld.Score: 9.5 / 10Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar