lørdag 30. november 2013

Anmeldelse: Austmann Quinta do Nöel 2013

Det er jul igjen, eller hvertfall nesten! I morgen er det første desember, og juleøl er mer populært enn noensinne. Som i fjor ønsker jeg å anmelde et par juleøl for anledningen. En av årets nykommere innen bryggerier i Norge er Austmann. De har brygget flere juleøl, som Jingle Beer og Hooray for Mr Jesus. Førstnevnte er allerede et øl jeg har testet og kan anbefale. Nå derimot skal jeg anmelde et øl jeg fikk tak i på Trondheims nye spesialpol på Valentinlyst.

Dette er et øl brygget med belgiske råvarer, og er en belgisk brown ale. Det spesielle med denne er at den er blandet med Quinta Do Pego's Port ABV 2008 (portvin).

Tilgjengelig: På spesialpol
Flaske: 0,33 liter
ABV: 6,1 %
Beskrivelse:
Skummet er fint og helt lyst brunt. Det bygger seg fint opp men faller også ganske raskt. Fargen er som forventet av en brown ale, brun. Aromaen er søt og preges av nøtter, mørk malt og mørke frukter (spesielt rosin). I smaken er det de mørke maltene som kommer best frem. I bakgrunnen ligger også belgisk gjær, sjokolade og til slutt portvin. Ettersmaken er balansert, men smaker også av noe jeg lurer på om virkelig skal være der. Den kan virke noe metallisk og sur om man skulle trekke den på noe. Noe mer kullsyre enn jeg ventet i forhold til ølstilen, uten at det trekker spesielt ned.

Konklusjon:
Absolutt en veldig fin øl man kan nyte med julekaker og andre desserter, eller forran peisen (ett stk stearinlys for min del). Dette er et øl jeg kan drikke mer av i romjula!Score: 8.3 / 10Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar