søndag 24. november 2013

Smaking: Vanilla Mead

Tilbake i August 2012 laget jeg min andre mjød. Den første ble jeg fornøyd med til tross for at den smakte veldig lite at det jeg hadde tilført av krydder. Denne andre mjøden ble tilsatt rikelig med vanilje fra madagaskar, og ble lagret ca 3 måneder på franske eiketerninger. Nå har den stått på flaske siden desember 2012, og bør altså være drikkeklar!

Utseende:
Lys strågul og tåkete.

Aroma:
Masse aroma av honning og hint av eik

Smak:
Dette var en mjød som smaker mye mer enn min første batch med mjød! Den smaker mye av honning, med hint av vanilje og pent balansert av eik.

Munnfølelse:
Noe kullsyre fra ettergjæring, men ikke noe som ødelegger for smaksbildet. Knusk tørr, men kjennes allikevel noe fyldig ut.

Drikkbarhet og notater:
Denne kan sikkert ha godt av enda et halvt år i flaske, men er så absolutt drikkeklar! Bør være god for de som er glad i hvitvin og honning.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar