torsdag 19. desember 2013

Anmeldelse: Haandbryggeriet Nissefar (2012)

Da er et av årets store forventninger til juleøl klar til å testes! Denne har stått nede i kjelleren siden jeg kjøpte den i november 2012. Mørke og sterke øl som dette skal ha godt av å bli lagret. Jeg har dessverre aldri drukket øllet før, så noen sammenligning med en "fersk" flaske blir det nok ikke.

Pris: 74,5 kr
Flaske: 0,5 liter
ABV: 7,0 %

Beskrivelse:
Dette øllet har et fantastisk lysebrunt tykt skum som holder lenge. Det er helt sort og ikke noe lys slipper gjennom. Aromaen er utrolig god og kompleks! Det lukter røyk, tørket frukt, karamell og kaffe. Smaken er mye av det samme, men røyken blir en mye mer dominerende del. Bitter sjokolade og ristet malt i ettersmaken. Til tross for en forkjølse som setter ned min evne til å lukte og smake for tiden, så er dette et så kraftig øl at det nesten ikke gjør noe. Øllet er maltrikt og fyldig som et juleøl skal være.

Konklusjon:
Dette øllet fremstår som utrolig balansert med tanke på både bitterhet, smaker, fylde og karbonering. Det kan nok kanskje bli noe kraftig til julematen, men verdig som et dessertøl foran peisen!Score: 9.5 / 10Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar