tirsdag 4. februar 2014

Publikumsfavoritten NM 2014

Publikumsfavoritten i NM i hjemmebrygging 2014 på lørdag viste seg å nok engang være en stor suksess. Kanonhallen i ved Hasle i Oslo ble fylt til randen av ølentusiaster, ølhunder og vanlig dødelige som kun var nysgjerrige på hvor godt hjemmebrygg kan være.

Forskjellen fra i fjor er at i år ble NM-eventene delt opp i to. Det vil si at i år er publikumsfavoritten og flaskekonkurransen separert. Det førte til at mer fokus i år ble rettet til å smake på ulike øl, og mindre tid forran scenen for å få med seg vinnerene av selveste NM (flaskekonkurransen). Denne sistnevnte konkurransen vil bli i april i år.

Nivået generelt på øllet i år var noe under det i fjor. Men de aller beste øllene i helgen kunne så absolutt måle seg med de beste fra i fjor! Mine tre stemmer gikk til (plassering i konkurransen i parentes):

  • Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug - Deepwater Horizon (2)
  • Brewmance - Pilsner (44)
  • Vegard Knutsen - Belgisk Blond (38)

Faktisk vil jeg si at Vegard Knutsen til blonde belgiske øl var den beste blant alle bryggene denne kvelden, og at det er merkelig at den havnet såpass langt ned på lista. Det var en lys og særdeles velsmakende, og med masse kryddersmak fra gjæra.

Kristiansandstudentene vant også årets beste stand (vurdert av et dommerpanel)Kristian Strand fra NRK hadde brygget et øl med maltekstrakt, honning og chili og "en type humle". Arti stunt fra NRK, og en sterk 15. plass for Strand. Når det er publikumsfavoritten teller ofte show minst like mye som selve øllet, på godt og vondt.Og til slutt vinneren av Publikumsfavoritten 2014:

Ole Petter Ramsvatn og Per Sandtveit sin 3 års lagrede Julebokk!

Dette var et særdeles godt øl. Den er en klone av Ringnes sin Julebokk, og de har til og med brukt Ringnes sin egen gjær. Jeg vil si at denne smakte mye bedre enn orginalen, men om det kommer av lagringen eller ikke det vil forbli ukjent.


Så er det bare å glede seg til neste års Publikumsfavoritt, samt årets flaskekonkurranse hvor jeg stiller med 6 brygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar