søndag 23. mars 2014

Smaking: Enigma Rye Saison

Mot slutten av januar brygget jeg min rugsaison som jeg har sendt inn til NM 2014. Det spesielle med denne er at meskingen ble mye mer annerledes enn tiltenkt på grunn av en bryggetabbe. I tillegg gjæret den mye lenger enn vanlig på grunn av lite tid til å tappe øllet. Resultatet ble som følger (etter 2 uker på flaske og 1 dag i kjøleskap):


Utseende:
Tykt fint 2 cm tykt skum ved forsiktig skjenking. Her er det helt klart allerede at øllet har mye kullsyre. Siden øllet er veldig ungt så kan det forklare at det er relativt tåkete og med en del gjærrester som ble med i glasset.

Aroma:
Søtlig aroma med mye innslag av både nellik og banan. Det lukter igrunn akkurat slik jeg forventer av en saison!

Smak:
Dette var friske saker! Øllet er tørt uten å miste så altfor mye fylde, noe som var hensikten med å bruke rug. Smaken preges av nevnte smaker av banan og nellik. Det er lettdrikkelig, men har noen usmaker som jeg antar kommer av at øllet er så ungt som det er.

Munnfølelse:
Øllet er bra karbonert, men mister kullsyre ganske fort ettersom mye gjær sørger for at boblene får strømme fritt. Det er tørt men medium fyldig

Drikkbarhet og notater:
Dette er et øl jeg har forhåpninger til for NM dersom det får nok og riktig lagring før bedømmingen starter. Det bør også være godt til mat som kylling, fisk, skalldyr og annet lyst kjøtt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar