mandag 14. april 2014

Smaking: Barleywine 2

Jeg klarte naturligvis ikke å vente i 1 år før jeg foretok en ny smaking slik jeg foreslo sist jeg smakte på denne. Så får vi se om den nå har blitt noe bedre etter 5 måneder på flaske. HER er link til oppskriften.


Utseende:
Fortsatt like tynt og fint skumlag, og mindre tåkete enn sist.

Aroma:
Muligens noe mer aroma nå. Det som treffer nesen er søt malt og nøtter. Også en del eik.

Smak:
Denne gangen fremstår smaken som mer balansert enn sist, men den er fortsatt for mye preget av eik. Eikesmaken er derimot ikke like stikkende som sist, men langt unna der jeg vil ha den. Noe maltsødme, noe karamell, mye mørke frukter og mye eik. Hint av vanilje og kokos.

Munnfølelse:
Passe karbonert og fyldig, slik som den fremstod sist.

Drikkbarhet og notater:
Slik denne har utviklet seg de siste 5 månedene anslår jeg at den trenger kanskje mer enn ett år på flaske. Kanskje så mye som 1,5 til 2 år for å dempe eikesmaken. Men tålmodighet er noe man må ha med denne hobbyen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar