lørdag 24. mai 2014

Anmeldelse: Austmann Miss Saison

Austmann kommer stadig med flere øl i både butikk og på vinmonopolet. Jeg er stor fan av både deres "Tre gamle damer" (belgisk pale ale) og "Bastogne" (Saison). Belgisk øl er altså noe jeg synes de får til bedre enn noe annet de har laget. Nå skal jeg teste enda en belgisk øl fra gutta i Trondheim, nemlig Miss Saison. Dette er et øl tilsatt ingefær, sitrongress og kaffirlime-blader.

Pris: 46,90 NOK
Flaske: 0,33 liter
ABV: 6,0 %

Beskrivelse:
Øllet er lett tåkete og har et tynt og fint skum som faller raskt i glasset. Aroma preges tydelig av ingefær. Igrunn nesten utelukkende av ingefær! Noe sødme og hvete kommer også frem i nesen om man kjenner nøye etter.

Smaken er ganske lik hva man kjenner igjen i lukten. Det er først og fremst ingefær som dominerer. Det er en fin friskhet som jeg antar kan komme fra en kombinasjon av kaffirlime-bladene og sitrongresset. Dessverre kan jeg kjenne at øllet er noe "astringent" - en bitterhet man blant annet kan kjenne om man tygger på druekjerner. I ettersmaken kjenner man nevnte astringens, noe hvete, koriander(?) og et hint av saisongjær (krydder).

Fin tørr kropp med passe lav karbonering.


Konklusjon:
Krydder i øl er dessverre veldig vanskelig å få til riktig, og Austmann har enda en del å gå på her. Øllet er for all del drikkbart, men det begrenser seg litt hva det passer til. Det kan fungere som tørsteslukker eller til sushi, men ikke så mye annet etter min mening.Score: 7.0 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar