søndag 11. mai 2014

Anmeldelse: De Molen Hot & Spicy Barrel Aged

Når man er lengre perioder i felt er det viktig å ha noe å se frem til, for å markere at det er helg. Det blir jo fort 8-12 timer arbeid 7 dager i uken. Denne uken skal jeg ta for meg en flaske fra De Molen, bryggeriet som virkelig kan sine stouts!

Tilgjengelighet: Ikke på vinmonopolet, fikk kjøpt denne i København
Boks: 0,33 liter
ABV: 11,0 %


Beskrivelse:
Skummet er av ørsmå fine bobler, er 1 finger tykt og holder seg særdeles godt. Øllet er svart som natta akkurat slik alle imperial stouts er. Aroma av kakao, søt malt, vanilje og lær - herlig! En så kompleks og søtlig lukt har jeg før kun kjent i noen barleywines.

Smaken preges først av av sødmen før det ristede preget kommer frem. Deretter kan man tydelig kjenne at her er det brukt chili (fra Surinam)! Smakene jeg sitter igjen med i ettertid er tydelige av fruktighet og den sterke smaken man får i munn av å spise sterk mat. Inne blant ristet malt og chili kan jeg også kjenne smaker av kakao, vanilje, røyk og krydder.
Konklusjon:
Ikke like fyldig og kompleks som mange av de andre imperial stoutene til De Molen, og denne hadde kanskje ikke heller like mye å hente fra fatlagring som jeg kanskje forventet. Men alt i alt er dette et glimrende og ganske lettdrikkelig øl til å være så sterkt! Jeg vil sikkert passe utmerket som dessertøl etter et stort grillmåltid nå på sommeren.Score: 8.8 / 10Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar