lørdag 10. mai 2014

Anmeldelse: Frydenlund Pale Ale

Endelig prøver Ringnes seg gjennom merket Frydenlund med en egen pale ale. Vi ser stadig nye produkter fra de store bryggeriene som til nå nesten utelukkende har vært reservert håndverksbryggeriene. Er disse øllene gode nok? Jeg planlegger å teste flere av dem i sommer.

Pris: Det samme som de fleste andre boksøl på butikk
Boks: 0,5 liter
ABV: 4,5 %


Beskrivelse:
Øllet ser bra ut når det helles i glasset. Det er mørkere enn pils, og skummet ser tykt og fint ut enda det faller fortere enn jeg skulle like. Det som treffer nesen er det man forventer av en pale ale. Det er fruktig og bærer åpenbart preg av sitrus og noe furunål, men også noe surt og metallisk jeg ikke helt kan sette fingeren på. Hint av malt.

Det er nok på smak dette skuffer mest. Jeg kjenner nesten ikke igjen noe av sitrusen eller furunål. Smaken forsvinner fort fra munnen og ettersmaken har toner av papp og korn.Konklusjon:
Det er godt å se at de store bryggeriene følger trenden, men her har ikke Ringnes truffet veldig godt. Jeg tror de har prøvd å lage noe lettdrikkelig som skal passe for alle. Jeg tror de gamle ringrevene fortsatt kommer til å drikke pils, og at ølkjennerene kommer til å velge bedre produkter. Lykke til neste gang!Score: 4.5 / 102 kommentarer:

  1. Har du prøvd feler bokser av denne Pale Alen?
    Jeg prøvde to og begge deler samme metalliske erfaringen du nevner.

    SvarSlett
  2. Jeg drakk denne bare den ene gangen, ga igrunn ikke mersmak.

    SvarSlett