lørdag 31. mai 2014

Anmeldelse: Kinn Svartekunst (2011)

Best etter 2013

Nå synes jeg dette øllet har stått lenge nok i kjelleren. Jeg kjøpte dette på vinmonopolet en gang i 2012, og lot merke til at det stod "best etter 2013" på flasken. Så jeg ventet i 2 år...

Kinn omtaler dette øllet som en "F.E.D.I.R.E.S.P (Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout Porter), og jeg tror poenget er klart. Dette er et kraftig øl!


Pris: For lengst glemt, finnes ikke lenger på vinmonopolet
Flaske: 0,25 liter
ABV: 10,0 %

Beskrivelse:
Øllet danner en tynn og liten skumtopp ved skjenking, noe som er typisk ved denne øltypen. Det er også svart som natta!

Dessverre er jeg noe tett i nesa ved smaking av dette øllet. Til tross for dette kjenner jeg godt de gode aromaene i øllet. Det lukter brent malt, espresso, søtt, noe vanilje og sjokolade.

For en smaksbombe! Jeg kan med en gang si at jeg er fornøyd med at denne kun kommer i flaske på 25 cl. Ikke fordi den ikke er god, men fordi den er ordentlig kraftig på smaken. Det jeg umiddelbart kjenner er smak av søt karamell, svart kaffe, mørk frukt og sjokolade. Ettersmaken er veldig bitter, som forsterker det allerede kraftige preget og kanskje maskerer noen av de gode ettersmakene. Jeg kjenner allikevel mye brød i ettersmaken, samt alkohol og mørk malt. God karbonering.


Konklusjon:
Dette er en øl som kanskje ikke står best alene. Jeg ante mistanke om dette på forhånd og kjøpte meg en pakke med mokkabønner. Og dette er virkelig en god kombinasjon! Mørk sjokolade komplimenterer godt kraftige øl som dette. Den kan sikkert med fordel lagres i enda et par år.Score: 8.3 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar