søndag 15. juni 2014

Anmeldelse: Wild Beer Modus Operandi

Modus Operandi - hvordan jobber altså Wild Beer?

Uttrykket modus operandi er latinsk og betyr arbeidsmåte, eller hvordan man velger å jobbe. Vel! For denne øllen har de valgt å lagre en brown ale på eikefat i 90 dager sammen med forskjellige typer villgjær. De påstår at den kan erstatte rødvin i et måltid, noe jeg vil gjøre meg noen tanker om selv her.

Pris: 64,9 NOK
Flaske: 0,33 liter
ABV: 7,0 %


Beskrivelse:
Øllet danner en liten skumkrone som kjapt legger seg, noe som er typisk for sure øl. Fargen er som forventet av en brown ale - brun og klar.
Det første man legger merke til når man lukter på øllet er at dette er fruktige saker! Det som treffer nesen er rødvinseddik, sure kirsebær, eik og et noe vinøst preg. Dette minner rett og slett om en flamsk brun.

Smaken skuffer ikke, selv om syrligheten helt klart ikke er like fremtredende som i aromaen. Det smaker hovedsaklig av kirsebær, ristet malt, eik og et hint av bringebær. Det ligger noe vanilje og brød i ettersmaken som jeg setter pris på. Kroppen er medium fyldig og det er moderat kullsyre.


Konklusjon:
Dette er noe jeg helt klart ser for meg servert til viltkjøtt og and. Det kan absolutt konkurrere med en rødvin til måltidet, for de som ikke liker vin. Jeg synes det også var godt for seg selv, og kan anbefale det til de som ikke har noe imot tanniner og smak av eik.Score: 8.3 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar