fredag 4. juli 2014

Anmeldelse: Austmann Kjole og Wit

Sommeren er tid for sommerøl, og sommeren er tid for jordbær! Her er en anmeldelse av Austmann sitt splitter nye øl, som ble lansert på vinmonopolet i dag. Til denne dette øllet har jeg laget jordbær med kokosfløteskum. Denne oppdkriften er hentet fra Lærke sin blogg! Se nærmere på denne bloggen om du liker sunne, økologiske desserter, juice etc.

Pris: 44,9 NOK
Flaske: 0,33 liter
ABV: 5,0 %


Beskrivelse:
OK. Nå fikk jeg riktignok ikke helt til kokosfløteskummet, på grunn av at kokosmelka ikke hadde skilt seg. Men mye av dette veier det fine, store og silkemyke skummet på øllet opp for. Bare se på bildet!
Fargen er gul og øllet er tåkete, akkurat slik jeg forventer av en wit. Aromaen bærer preg av både appelsinskall og koriander og fenoler, med kanskje litt ekstra vekt mot koriander. Smaken skuffer heller ikke. Her kjennes igjen både det bitre appelsinskallet og koriander. Øllet har middels til lett fylde og har en veldig god ettersmak av hvete.


Konklusjon:
Alt i alt fremstår Kjole og Wit som et godt balansert hveteøl med de gode smakene man forventer fra wit-stilen. Jeg finner ikke mye å utsette på dette øllet. Om det skulle være noe så måtte det vært noe mer koriander enn sikkert mange foretrekker. Jeg kan også si at dette er et øl som passer utmerket med jordbærdesserter!Score: 9.0 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar