mandag 21. juli 2014

Anmeldelse: BrewDog Dog A

Dog A er jubileumsøllet som BrewDog produserte i forbindelse med at bryggeriet fylte 5 år i april 2012. Det er basert på AB:04 som inneholder ren kakao, kaffe og naga chilli. I Dog A er det også tilsatt noe vanilje, mye mer chilli og en annen kaffe enn i Abstrakt-versjonen. Om det ikke enda var klart så er dette en knallsterk Imperial Stout.

Pris: 141,9 NOK
Flaske: 0,33 liter
ABV: 15,1 %


Beskrivelse:
Ved skjenking vanner øllet et tynt lysebrunt skum som faller raskt, slik det ofte gjør med veldig sterke imperial stouts. Fargen er kullsvart og slipper gjennom null lys.

Øllet lukter godt av maltsødme, ristet malt, kaffe, mørk sjokolade og noe alkohol. Det ligger noen toner i aromaen som kan minne om barleywine, noe jeg antar er vaniljen og alkoholen.


For en fylde! Dette var omtrent som å drikke motorolje. Det er akkurat slik man forventer av et såpass kraftig øl. Dette synes jeg ofte er helt nødvendig for å balansere alkoholen og sødmen. Nå har riktignok flaska stått nede i kjelleren min i godt over ett år, som mestsannsynlig har påvirket smaken en del. Smaken er av maltsødme, ristet bygg, kaffe, mørk sjokolade, melasse og et subtilt hint av chilli. Jeg synes også at jeg kjenner et hint av røykt malt i bakgrunnen, enda dette kan komme av den store mengden med mørk malt som er benyttet i øllet. Ettersmak av alkohol, bitterhet og brød.


Konklusjon:
Alt i alt er dette en veldig god imperial stout, men dessverre har den mest sannsynlig blitt lagret noe lenge. Det meste av chilli og kakaosmak er blitt lagret vekk, og noen vinøse toner har kommet mer frem. Dog A kan passe godt i marinader til rødt kjøtt, til vaniljeis eller for seg selv foran peisen til vinteren.Score: 8.5 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar