torsdag 5. februar 2015

Smaking: Newfarm Bitter Bitch

Da jeg ble leieboer hos Ane i fjor høst lovet jeg å brygge en IPA til ære for at hun åpnet døren for meg. Og resultatet ble Newfarm Bitter Bitch. Navnet ble (nesten) enstemmig vedtatt etter en noe fuktig tur på byen med meg, Ane, Hallvard og Stian.


Utseende:
Krystallklart og kobberfarget, med et lyst beige skum. Skummet er fint og holder seg også veldig bra i glasset. Utseendemessig er det lite å trekke på denne IPAen.


Aroma:
Det er ikke en IPA som slår deg paddeflat med masse kraftige aromaer, men heller med en veldig solid duft som matcher fyldigheten. Det som treffer nesa er først og fremst sitrus, men også en del fruktighet og furunål. En litt søtlig maltaroma kjennes også veldig godt, og det var også noe av hensikten da jeg brygget dette øllet. Helt i bakgrunn kjenner man også en noe "toasty" tone, som man gjerne får mer av i en amber ale.


Smak:
Smaken matcher veldig mye det man får i aromaen. Det første man merker er sitrus, karamell og noe furunål. Deretter kjenner man bitterheten komme smygende med smaker som kjeks og litt fruktighet. Jeg plukker også opp et hint av grønnsaker, som selvfølgelig ikke skal være der, men heldigvis ikke i så stor konsentrasjon at det skjemmer øllet.


Munnfølelse:
Middels munnfølelse, men med et bra karboneringsnivå som kan matche fyldigheten.


Drikkbarhet og notater:
Alt i alt en solid, men noe utypisk IPA. Den er lettdrikkelig, men med en maltsødme som samtidig gjør den interessant. Jeg er fornøyd med denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar