onsdag 13. mai 2015

Smaking: Millerson Black Planet

Her er den første lille anmeldelsen av hjemmebrygg av andre enn meg selv. Først ut i ilden er Stian (Møllersen) sin svarte amerikanske IPA, Black Planet. Bryggeriet til Stian heter Millerson brew. Tema for denne øllen er Sisters of Mercy sin sang Black planet.


Utseende:
Kullsvart med et fint beige skum, ingenting å utsette her!

Aroma:
Tydelige sitrustoner og noe kvae, men med en solid dose aroma av mørk malt i retning sjokolade. Dette lukter rett og slett skikkelig snadder! En IPA med et touch av Black Planet.

Smak:
Bra balansert IPA av denne typen. Bitterhet fra malten legges ikke merke til i noen stor grad, eller så er den godt maskert av bitterhumla. Om man skal trekke noe her så blir det at ettersmaken er noe metallisk og "gressaktig". Sistnevnte trenger ikke være noe negativt i seg selv, men det er mer personlig preferanse at de amerikanske IPAene er så rent sitrus/furunål som mulig.

Munnfølelse:
Bra karbonert, ingenting å utsette her heller!

Drikkbarhet og notater:
Dette kan faktisk fort være en av de beste svarte IPAene jeg noen gang har smakt. Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt fan av stilen, med mindre de klarer å være noe mer enn kun en IPA med svart farge - eller noe som minner om en godt humlet kjip porter. Denne er akkurat dette ekstra jeg leter etter. Det er langt fra en porter, men samtidig mer enn bare en IPA med svart farge. Denne kan jeg drikke mange flasker av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar