søndag 30. august 2015

Smaking: Newfarm Sommer i Son

Dette er et øl jeg brygget til foreldrene mine da jeg flyttet hjem til Son i mai i år. Det er en lys og lett American Pale Ale (APA) som skulle være lettdrikkelig i sommervarmen. Nå er ikke Sommer i Son lenger så ferskt som det var tidligere i sommer, men jeg må anmelde det slik det er nå. Jeg kan allerede nevne at det var 25% bedre da det var ferskt.


Utseende:
Lys strågul og krystallklar, med en liten hvit skumkrone som faller relativt raskt.

Aroma:
De 2 aromaene som først når nesa er fersk halm og lette sitrustoner. Tidligere i sommer var sitrusnotene betydelig mer fremtredende. Men slik er det, humlearoma falmer noe over tid. Halmaromaen er frisk så jeg synes ikke det gjør noe.

Smak:
Bitterheten er omtrent akkurat der den skal være, men det skal sies at øllet er litt på den søte enden av skalaen. Dette er bevisst da jeg ville at øllet skulle ligge på bitterhetsnivå med en lys lager. Dette grunnet ønske fra mine foreldre. Smaken oppleves som frisk, med toner av halm, sitrus og korn.

Munnfølelse:
Kunne med fordel hatt mer kullsyre, da nivået her ble litt lite til stilen å være. Ellers er kroppen lett.

Drikkbarhet og notater:
Frisk, velsmakende, lett. Et øl det går an å drikke mye av, akkurat slik min far beskriver et øl han synes er godt. Jeg er veldig fornøyd med oppskriften her, og kommer nok til å brygge noe lignende neste sommer. Men da med litt mer kullsyre.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar