fredag 25. mars 2016

Anmeldelse: Beavertown Applelation

Dette er et helt nytt produkt på polet fra våre venner Beavertown fra Tottenham i England. Jeg har lenge vært stor fan av øllene de har laget den siste tiden, med flere veldig gode øl på boks som f.eks. Gamma Ray. Dette derimot er en øl/sparkling wine-hybrid med eple, gjæret med saisongjær.

Pris: 74,7 NOK
Boks: 0,33 liter
ABV: 8,7 %

Beskrivelse:
Øllet har et fint skum som holder lenge og har små elegante bobler. Fargen er lys stråfarget og akkurat det man forventer av en saison. En nesten usynlig lett tåke.

Aromaen i øllet levner ingen tvil om at dette er en saison. Fenolene er dominerende, og ingen tegn til såkalte "plasterlim-fenoler". Jeg kjenner ikke noe til epler.

Det er et tørt øl med en tynn kropp og høy karbonering, noe som er i tråd med ølstilen saison. Dette betyr derimot ikke at øllet er kjedelig eller smakløst. Selv om øllet kan virke noe endimensjonalt er det særdeles gode fenoler og et aldri så lite hint av eple i smaksbildet som gjør dette veldig bra! Øllet fremstår også veldig balansert med tanke på bitterhet, dette kan jeg med hånden på hjertet si oser av godt håndverk.


Konklusjon:
Dette er et lyst og forfriskende øl som jeg ser for meg å nyte ute i sola på sommerstid, noe som er særlig attraktivt siden øllet kommer i boks. Til mat ser jeg for meg at det er godt til både sushi og lyse kjøttretter.


Score: 7.9 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar