lørdag 14. mai 2016

Anmeldelse: Eiker / Cervisiam Saison de Framboise

Dette er et samarbeidsbrygg mellom de to norske bryggeriene Eiker og Cervisiam, to bryggerier jeg har lært meg å like i løpet av det siste året. De har begge produsert gode øl, og spesielt Eiker synes jeg har vært flinke med sine versjoner av det belgiske øllet saison. Dette er tilsatt norske bringebær.

Pris: 69,90 NOK
Flaske: 0,33 liter
ABV: 6,0 %

Beskrivelse:
Fargen er mørk halmfarge med et tydelig toner av rødt. Skummet er fint men faller fort. Øllet er lett tåkete, slik en saison ofte kan være.

Aroma i øllet er tydelig preget av norske villbringebær, nesten litt drops-aktig, uten å virke kunstig. Etterpå kan man tydelig kjenne at dette er en saison, med behagelige fenoler.
Smaken er igjen også preget av at det er tilsatt bra med bringebær, men raskt kommer også de andre gode smakene frem. Her kjenner jeg deilige fenoler retning pepper og urter, i tillegg til en ettersmak av loff og noe karamell. Virker noe mer syrlig enn en standard saison, og har en lett kropp med perfekt balansert bitterhet og kullsyre.


Konklusjon:
Et friskt og lett øl for de som setter pris på fruktøl som ikke fremstår som verken spesielt søtt eller utpreget syrlig. Ser ikke for meg at det passer til noen spesiell mat, men mulig til et ostefat ute i sommervarmen.


Score: 8.2 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar