onsdag 11. mai 2016

Anmeldelse: Ægir Sommar Red Lager

Ægir har nå kommet med mange av sine butikkøl, og helt sikkert flere av sine øl på polet på boks. Dette er ikke hvilken som helst bokser heller. Det er av en ny type design som første bryggeriet i Europa benytter. Mer om denne typen bokser kan leses HER. Dette øllet er av kategorien red lager.

Pris: Igjen ikke notert
360-boks: 0,33 liter
ABV: 4,7 %

Beskrivelse:
Da øllet jeg bedømmer drikkes rett av boksen blir det vanskelig å bedømme farge og skum. Slik det ser ut er øllet lyst rødlig, og man kan bare anta at skummet er tilfredsstillende.

Aroma rett av boksen er vanskelig å få fatt på med det første, på grunn av utformingen. Jeg kjenner aroma av brød og noe karamell. Minner veldig om aromaen på Frydenlund Bayer om jeg skal sammenligne det med et annet øl.

Smaken minner også om en bayer fra Frydenlund, men rundere og friskere i smaksbildet. Det er mye brød og karamell som er fint balansert av en noe utpreget bitterhet, som gjør at øllet ikke fremstår som søtt. Ettersmaken er mild og behagelig, mens man kjenner bitterheten på baksiden av tunga. Det er lite eller ingen spesielt utpreget humlesmak, slik jeg liker det i denne type øl (amber/red lager).


Konklusjon:
Et friskt sommerøl for de som liker litt mer smak på øllet enn en vanlig lys lager, uten at det er mye humle til stede i smaken. Boksen fungerer utmerket å drikke av, faktisk bedre enn tradisjonelle bokser! Bare vær forsiktig, da det er lettere å søle på grunn av større åpning. Praktisk boks å ta med seg ut i parken eller i hagen en varm sommerkveld.


Score: 6.7 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar