lørdag 21. mai 2016

Anmeldelse: Helland og Hallan Lettskyet

Omsider har jeg funnet øllet som er det første som kan representere min hjembygd på riktig måte. Helland og Hallan er et nyoppstartet bryggeri som så vidt jeg vet holder til på Sletta i Son. De har til nå kommet med fire ulike typer, nemlig Mildvær (lys lager), Solnedgang (golden ale), Sønnavind (IPA) og Lettskyet (hefeweizen). Jeg skal nå teste Lettskyet.

Pris: Forglemt pris, men fåes kjøpt på Varnaveien Mineralvann
Flaske: 0,50 liter
ABV: 4,7 %

Beskrivelse:
Øllet har en bra skumdannelse slik et godt hveteøl skal ha, og fargen er lys strågul med tåkete.

Aroma er av behagelige fenoler og noe fruktighet og noe syre. De fenolene som dominerer er noe banan, nellik og pepper. Smaken bærer preg av noen subtile usmaker, som jeg antar kan komme fra gjæringen, eller om det er astringens. Den ødelegger dessverre en smule, selv om de gode fenolene og hvetebrød-smaken kommer til sin rett. Et hint av medisinske fenoler kjennes også i ganen, selv om dette egentlig bare bidrar med noe kompleksitet. Munnfølelsen og karboneringa er perfekt.


Konklusjon:
Et friskt øl med noe forbedringspotensiale. Jeg er likevel imponert over dette som en av de første øllene Helland og Hallan har fått ut på markedet. Det kan være riktig så godt til lys grillmat eller bare i sola etter å ha klipt gresset!Score: 6.5 / 10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar